pondelok, júna 19, 2006

Volit, ci nevolit..??? V poslednej dobe asi najcastejsie sklonovana otazka. Myslim, ze je dost tazke na nu odpovedat, pretoze kazdy clovek ked chce, vie si svoju pravdu obhajit. Chapem jednych aj druhych, pretoze ja sama som bola do poslednej chvile rozhodnuta neist volit. Avsak konanie istych ludi ma donutilo ist. Vedomie, ze by mala vyhrat strana, kt. by sa mohla prirovnat k cipku, ktory je hlboko zaryty v Americkej riti ma absolutne netesila. Jasne, v podstate je jedno, kto je vo vlade, pretoze aj tak kazdy si bude hrabat pre seba. Lenze podlizovat sa niekomu, tak to teda nie. Prinasat sem tu hnusnu americku kulturu..ak sa to teda da nazvat kulturou, je otrasne. Ako moze chciet niekto doniest na Slovensko kulturu tak prehnitej zeme akou je Amerika?? Staci sa pozriet jak sme nou ovpyvneni teraz. Cim dalej, tym viac pribuda deti, kt. od malicka nejedia napr. nic ine len synteticke rakovinotvorne zemle z McDonaldu, potraviny z prasku, mastne hranolky a podobne. Je to strasne ked si to clovek uvedomi. Taktiez zavedenie Eura. Potrebujeme patrit do niakeho "spolocenstva" , z kt. bude viac skody ako osohu? Komu tieto pseudounie a pseudoorganizacie pomahaju??? Nikomu. Vsetkym ide len o jedno. A tym je podriadit si ludi, na vytvorenie totalitnej svetovlady s centrom v Amerike a spolocnymi peniazmi pre cely svet- Coby. Europska Unia je len zaciatkom. Vsetci si myslia, ze Bush, Blair,...a koniec koncov aj nas Miki, stoja za tym vsetkym. Omyl. Oni su len babkami, ktorych ovladaju uplne ini ludia, o kt. ani netusime. Pokial sa nad tym vsetkym nazamyslime a nezacneme proti tomu nieco robit, tak nechcem vidiet ak to tu bude vyzerat o niekolko rokov. Ale to uz rozoberam aj trosku inu temu, ze Amy;) Kazdopadne volit, ci nevolit je kazdeho vec, ale ked sa deju veci, kt. ocividne skodia, bolo by fajn volit aspon to "mensie" zlo;) Ale na to ma samozrejme kazdy iny nazor a toto je ten moj;)

4 Comments:

Blogger fading_reality said...

Co sa tyka amerikanizmu, plne suhlasim a samozrejme aj co sa tyka toho babkoveho divadla, niekto predsa musi byt za vsetko zodpovedny, ked ini tahaju nitky. Bohuzial, vsak ti co su na spagatikoch sa z nich uz nikdy nevymocu a kto sa hra? Vieme - nevieme. Produktom tohto vsetkeho je samozrejme EU, NATO a X dalsich inych organizacii, aj mierovych a charitavnych. Co sa tyka volieb, ako obcania co nie su v totalite maju moznost volby, lenze, ked pomaly nebolo koho volit, okrem mensieho zla, kde je potom ta sloboda? Je velmi takze na to odpovedat. Clovek si nemoze byt vsak nikdy isty, ci to vsetko zas nie je nejaka babkova hra. Lebo mudry bol clovek co povedal, ze "v politike sa nic nedeje nahodne", takze potom je otazne, aj ked nechcem byt pesimistka a nie som ani blazon, dokedy si este mozeme byt isty, ci je to rozhodnutie nase. Ach, tato pseudorealita.

10:36 AM  
Blogger sima said...

Och moj boze naco to vobec takto rozoberat,ved s tym my nic nespravime,ze vplyv tej vyjebanej Ameriky je uz aj tu,zalezi na ludoch a ne na vlade,pretoze aj tie nechutne hranolky im oni do huby nedavaju...a vobec nad tymto sa netreba zamyslat lebo to je skoda casu,radsej nad niecim inym,co este ma zmysel.Proste toto su veci,ktore pojdu dalej tak ako si sami ludia urcia,takze my mozme tak maximalne ovplyvnit nasu buducnost,ne inych.

12:29 PM  
Blogger fading_reality said...

Jasne, ze clovek by sa mal v prvom rade zamysliet nad sebou a menit seba k lepsiemu a potom sa snazit "zmenit svet", to hej. Ako pokial este vzdy moze byt vnutorne slobodny, tak je to super. Ale myslim si, ze obcas sa treba pozriet aj na tuto stranku veci, aspon o nej vediet a tym sa mozno vyhnut tym negativam co podmienuje. Ci to je zbytocne to je otazne,kazdeho vlastna vec, mna to trapi, ale pravda, ze niekedy nevediet je lepsie...

2:29 PM  
Blogger Sly Boots said...

jaaj.... akoze porat neviem kolko rokov sme sa nepohadali a teraz nas naseru VOLBY :) inak haluz ne? no to je jedno... nebudem sem pisat svoj nazor, lebo sak ho aj tak viete... takze tak... len by som chcel dodat ze netreba vsetko chapat jednostranne... knizka s nazvom Totalitni Svetovada sice ma nieco do seba, ale odluka od vsetkych svetovych organizacii tiez nie je vyhrou... a v tomto suhlasim so Simou... my to nezmenime... :) zatim hezky dnik prajem

3:19 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home