pondelok, decembra 04, 2006

Ciel
Zivot je neustale sa meniaci kontinuum. Nema ziaden konecny ciel, ku kt. by smeroval. Zivot je len putovanie, zivot je cesta sama o sebe, nie dosiahnutie nejakeho bodu, nejakeho ciela- zivot je len tanec, put a radostny pohyb bez starosti o ciel. Co budes robit ked dojdes k cielu? Na to sa nikto nepyta, pretoze kazdy sa snazi mat v zivote nejaky ciel. Ale tie nasledky... Ak v zivote naozaj dosiahnes ciel, co potom??? Budes z toho cely nesvoj..uz nie je kam ist. Dosiahol si konecny ciel- a behom cesty si vsetko stratil. Musel si vsetko stratit. Potom budes stat v cieli nahy a rozhliadat sa okolo seba ako idiot. Na co ti to vsetko bolo? Tolko si sa ponahlal, tolko obav si mal..a toto je vysledok??? Cielom je cesta sama, ze samotne putovanie je uz svatym miestom a ze dolezity je kazdy krok.

2 Comments:

Blogger fading_reality said...

presne tak, zivot je cesta (on the road :D ), koniec cloveku dany nie je, lebo keby bol jeho zivot by stratil zmysel a nemal by ziadne caro:) je to ako keby si niekto nechal predpovedat buductnost.. naco robit nieco ked vies ako to na konci dopadne? clovek si len moze zvolit spravny smer a po pripade spolocnost s ktorou bude kracat :)

10:30 PM  
Blogger Filip Struhárik said...

presne toto všetko by som si myslel aj ja, ale v škole som pochytil inú, tiež pomerne zaujímavú teóriu. keďže som nedával až tak na prednáške pozor, nespomínam si na všetky detaily a nexcem vyberať poznámky a odpisovať z nich. ale Aristoteles (a neskôr aj Tomáš Akvinský)tvrdil, že život má konečný cieľ, a je ním blaženosť... existujú na to zaujímavé odôvodnenia a dôkazy, ale nespomeniem si na všetko. ak by vás zaujímalo viac, kontaktujte ma, kuknem niečo v tých poznámkach :) (ale bez ohľadu na to, či život má svoj konečný cieľ, cesta k nemu je jedinečná a nádherná)

2:23 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home